De schrijver Willem van Blijderveen is helaas overleden. Willem wist alles over IJsland en heeft ons regelmatig geholpen onze reizen te plannen. Het is goed dat z'n boeken er nog zijn maar het blijft een groot gemis.
31 Dag- en meerdaagse- wandelingen. Mooie foto's, duidelijke routebeschrijvingen en hoogtekaartjes. Bijna al onze wandelingen staan er in. Boek had voor ons veel eerder mogen verschijnen.
49 Dag- en 10 meerdaagse- wandelingen. Kaartjes zijn niet zo gedetailleerd maar de beschrijvingen heel duidelijk. Bevat ook veel minder bekende en daardoor vooral minder bezochte routes. Veel van deze route's staan nog op ons lijstje.
Veel en leuke achtergrondinformatie over vele locaties in IJsland en veel aandacht voor alle buitensportmogelijkheden die er zijn.
Voor mij het mooiste IJslandse boek sinds jaren. Het speelt in het verleden maar dat verleden is op IJsland nog heel dichtbij. Wat mij betreft de nieuwe Halldór Laxness, als hij de Nobelprijs zou winnen zou dat terecht zijn.
In het duits, 49 dagwandelingen verspreid over heel IJsland. Duidelijke omschrijvingen en een prima basis om te combineren of zelf uit te breiden tot meerdaagse tochten.
Ik hou niet zo van krimi's maar Arnaldur Indriðason schrijft wel heel erg mooi. Het boek speelt zich af in het tegenwoordige IJsland, je gaat het daardoor toch beter begrijpen.
Na het omvallen van de grootste IJslandse banken keken de IJslanders verbaasd terug. Bedrogen door landgenoten, opeens niet meer één van de meest succesvolle landen, Jan Gerritsen, oud redacteur van NRC-Handelsblad beschrijft het heel duidelijk.
Ruud Schaafsma - Struinen op IJsland Struinen op IJsland € 22,10
Ruud Schaafsma heeft gedaan waar ik van droom, een half jaar door IJsland trekken, alleen of met even overgekomen vrienden. Dit boek is een verslag van al zijn ervaringen. Uitgegeven in eigen beheer en te bestellen bij de schrijver.
Beschrijvingen van 140 Berghutten op IJsland. Aantal personen dat er kunnen slapen, verwarming, coordinaten en meestal telefoonnummers en/of mailadressen.
Op veel plekken vind je warmwaterbronnen op IJsland. Dit boek beschrijft er meer dan honderd. Foto's, coordinaten en achtergrondinformatie.